Sumnjiče se da su koristili fizičku silu

Dva pripadnika Policije Kosova su suspenovana sa posla do okončanja istrage koja se sprovodi u vezi sa slučajem hapšenja devet tjelohranitelja šefa Kancelarije za Kosovu u Vladi Srbije, Aleksandra Vulina.

Policajci se navodno sumnjiče da su koristili fizičku silu, dok su uhapšeni Srbi bili držani u pritvoru.

"Kao rezultat zajedničke istrage koju su sproveli Policijski Inspektorat Kosova i EULEX, vezano za incident koji se desio 7. januara 2013. godine, dva pripadnika Policije Kosova su suspendovana do okončanja istrage. Policija Kosova će nastaviti da sarađuje sa Policijskim inspektoratom Kosova i EULEX-om tokom istrage. S pojavom novih činjenica o slučaju Policija Kosova će preduzeti sve potrebne i odgovarajuće mjere", stoji u saopštenju Policije Kosova.

Na osnovu saopštenja, osumnjičene osobe su uhapšene od strane Policije na temelju odobrenja od strane tužioca, pošto su tokom pratnje Vulinove kolone, za što je bila odgovorna Policija Kosova, ponašali se i djelovali sumnjivo i svi bili isto obučeni, pa je zbog sigurnosti osoblja Policija privela i odvela u policijsku stanicu.

Privedene osobe su cijelo vrijeme sa dva privatna vozila pratile kolonu Aleksandra Vulina i bili su sumnjivi za pripadnike Policiju Kosova.