Srbija učinila "psihološki atentat nad Albancima"

Bivši vojnici Oslobodilačke vojske Kosova danas su izašli u znak podrške Albancima Preševske doline i solidarizali sa njima nakon uklanjanja spomenika UÇPMB, u nedjelju od strane srpske žandarmerije.

Udruženje Veterana rata, na čelu sa članom BDI-a, Fazli Veliuom su izjavili putem saopštenja da Srbija započinje novi sukob protiv Albanaca u Preševskoj dolini.

"Pomno prateći situaciju izbliza u istočnom Kosovu (Preševska dolina), koja je i dalje napeta, konstatujemo da je započinjanjem novog sukoba Srbija učinila tu gdje Albanci mogu biti brže i lakše potisnuti", stoji u saopštenju Udruženje Veterana rata.

Udrženje dalje navodi da nasilnim uklanjanjem spomenika Srbija je učinila "psihološki atentat nad lokalnim Albancima i cijelim narodom", prenosi Ina.

"Sada sa svih strana Albanci se savjetuje da budu suzdržani, mirni, mudri. Niko ne misli da Albancima je potrebna zaštita, sigurnost, postojanje, budućnost. Mi bez realizacije posljednjeg uslova nećemo odustati od ovog vekovnog albanskog područja", poručilo je Udruženje Veterana rata UÇK.