Motiv nepoznat

Jedna osoba, muškarac albanske nacionalnosti, oko 23 godina podlegao je ranama zadobijenim iz vatrenog oružja u Mitrovici, danas u ranim jutarnjim satima.

Vjeruje se da se incident desio prije ponoći u selu Ljušte kod Mitrovice, a žrtva B.O. oko 23 godine, od rana zadobijenih iz vatrenog oružja, prebačen u hitnu službu bolnice u Mitrovici, gdje je i umro.

Kosovska policija je obaviještena o slučaju od strane osoblja iz bolnice u Mitrovice, koji su primili žrtvu s teškim prostrelnim ranama izazvanim od vatrenog oružja, a negdje oko 01:20 ljekari us konstatovali smrt.

Policijski istražitelji regionalnog direktorijata istrage u Mitrovici, zajedno sa tehničarima kriminalistike, pod vođstvom državnog tužioca su ispitali mjesto zločina i inicirali procedure u slučaju ubistva.

Osoba albanske nacionalnosti, oko 56 godina, uhapšena je od strane policijskih istražitelja, na temelju sumnje o umješanosti u ubistvo, a po nalogu državnog tužioca, istom je određena mjera pritvora u trajanju od 48 sati.

"Policija je od osumnjičenog zaplenila jedan pištolj marke TT kalibra 7.62 mm iz kojeg je, kako se vjeruje, počinjeno ubistvo. U svojstvu sjvedoka biće saslušane još dvije osobe", rekao je Hoti.

Prema njegovim riječima, tijelo žrtve poslato na obdukciju u Prištini i da se za sada ne znaju motivi ubistva.