Ekskluzivno za telegraf.rs!

"Nema govora o odmazdi prema Srbima zbog uklanjanja spomenika u Preševu", kratko je za srbijanski portal telegraf.rs prokomentarisao potencijalni budući premijer Kosova.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramush Haradinaj kaže u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf.rs da nikakva odmazda Albanaca prema Srbima na Kosovu, zbog uklanjanja spomenika borcima OVPMB/UÇPMB, ne dolazi u obzir.

"Nema govora o odmazdi prema Srbima zbog uklanjanja spomenika u Preševu", kratko je za srbijanski portal prokomentarisao potencijalni budući premijer Kosova.

On je, ipak, odbio da prokomentariše bacanje Molotovljevog koktela na zgradu opštine Mitrovica, kao i najave da će Albanci krenuti da ruše srpske spomenike i crkkve na Kosovu.

"Sve sam rekao, nema od toga ništa", poručio je bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova.

Premijer Srbije Ivica Dačić, s druge strane, u izjavi za telegraf.rs kaže da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da zaštiti Srbe i srpske institucije na Kosovu.

On je takođe naglasio da će oni koji namjeravaju da remete mir u Srbiji naići na čvrst odgovor vlasti.

"Ako neko namjerava da pravi incidente ili nerede, mora da zna da će odgovor države Srbije biti jasan i odlučan", naglašava Dačić.