Zbog falsifikovanja

Policija Kosva saopštila je danas da je uhvatila aktiviste "Samoopredjeljenja" koji su u Prištini djelili letke na kojima je ispisan navodni "nalog za hapšenje" premijera Kosova Hashima Thaçija, zamjenice premijera Mimoze Kusari Lila i ministara finansija i ekonomskog razvoja Bedri Hamze i Besima Beqaja.

Policija je privela trojicu aktivista pokreta Samoopredjeljenje pod sumnjom da su postavljali letke na više mjesta u Prištini. Oni su nakon saslušanja kod dežurnog tužioca oslobođeni a slučaj će ići redovnom procedurom.

U saopštenju iz Policije Kosova kaže se da je krajnje neprihvatljivo da se falsifikovanje dokumenta sa logoom policije koristi u političke svrhe i obavještava građane da se radi o lažnom dokumentu.

Kako prenosi portal "koha.net" leci su postavljeni na vidljivim mjestima i u njima piše kako je policija Kosova dobila nalog za hapšenje premijera i trojice njegovih saradnika zato što "postoji osnovana sumnja da su delovali u suprotnosi da interesima gradjana Republike Kosovo".

"Uništavajući privredu zemlje kroz prodaju javnih preduzeća kao što su Pošta i telekom Kosova, Distribucija u okviru KEK-a i spremnosti da likvidiraju preduzeće Trepča", piše na lecima.

Stotine letaka je distribuirano ulicama Prištine.