Ministar odbrane

Ministar odbrane Ejup Maqedonci izjavio je da nema namjeru da podnese ostavku i da će nastaviti da se zalaže za jačanje odbrambenih kapaciteta na Kosovu, prenosi Reporteri.

„Svaka moja akcija je svijesna. Cijenim što sam preduzeo odgovarajuće korake koje treba da preduzme jedan ministar i nemam namjeru da podnesem ostavku. Nastaviću da se zalažem za jačanje odbrambenih kapaciteta u Republici Kosovo“, rekao je Maqedonci za A2 CNN.

Na vanrednoj sjednici koju je sazvala Alijansa za budućnost Kosova 14. oktobra, na kojoj se raspravljalo o problemima sa hranom pripadnika Kosovskih snaga bezbjednosti, a na kojoj je izostao Pokret Samoopredjeljenje, poslanici opozicije pokrenuli su kritike na račun ministra odbrane Ejupa Maqedoncija od koga je čak zatraženo i da podnese ostavku.

Šef poslanika Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri tog dana je u Skupštini rekao da će Maqedonci ostati upamćen kao ministar koji je svoju vojsku ostavio bez hleba i da bi najbolje bilo da on prisustvuje sjednici da izvještava o svom rada, i o problemu koji se pojavio u posljednje dvije nedjelje.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri