Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik LDK Lutfi Haziri uporedio je govor premijera Albina Kurtija sa emisijom "Ekonomski propagandni program" (EPP), koja je emitovana na Radio-televiziji Priština, u vrijeme dok je Kosovo bilo pod režimom srpske vlade, piše Ekonomija onlajn.

Haziri Kurtija naziva "Albin EPP" pozivajući se na istoimenu televizijsku emisiju.

“Predstavljanje ekonomskog programa u ovoj formi od strane premijera Kurtija, prije stranačkih foruma, je više za internu potrošnju i nema nikakve veze sa realnošću. To je ekonomski i propagandni program. Na stranačkim forumima iznosili su brojke i stvarali lažno povjerenje, to je više za unutrašnju potrošnju i nema veze sa realnošću i nema veze ni sa izjavom ministra Xhelala Sveçle, koji je rekao da reakcije države na sjeveru nisu samo državne već i Samoopredjeljenja”, dodao je.

Haziri je napomenuo da Samoopredjeljenje zapošljava rođake preko institucija, odbijajući da zaposli čak i svoje poštene glasače.

“Ne primaju ni dobre kandidate za notare, jer imaju svoje rođake, snaje i sestričine, a pošteni građanin koji su glasali za Samoopredjeljenje ne dolazi do izražaja“, rekao je on.

Haziri program Samoopredjeljenja naziva propagandnim programom, a Kurtija političarom koji prave dobre priče.

„Program Samoopredjeljenja je propagandni program i ja ga zovem EPP politika, a premijer Kurti je postao politička marioneta, plete dobre priče, dobre rime, ljudi uživaju da slušaju'', zaključuje Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online