Ministar odbrane

Ministar odbrane Ejup Maqedonci izjavio je sinoć da neće podneti ostavku na tu funkciju, koju je od njega, zbog situacije u KBS-u, zatražila opozicija, prenela je Gazeta express.

Maqedonci je za T7 rekao da sa komandantom KBS-a, generalom Bashkimom Jasharijem čini sve da se riješi problem sa hranom, ali i da nema problema sa hranom, jer pripadnici KBS-a imaju tri obroka dnevno.

Na pitanje da li razmišlja o ostavci, odgovorio je da mu „ne pada na pamet“.

„Kada započnem neki posao, ne pada mi na pamet da dam ostavku. Mogu da dobijem otkaz, ali odustajem tek kad umrem. Neću podneti ostavku prije bilo kakvog izazova. Zajedno sa generalom Jasharijem i ljudima iz Ministarstva odbrane činimo sve da ovo pitanje riješimo na duži rok“, rekao je Maqedonci u emisiji Presing.

On je rekao da je pitanje ishrane pripadnika KBS-a - "kampanja i to najteža".

Naveo je da nema problema sa ishranom, jer se pripadnicima poslužuju tri obroka dnevno, kao i da je hrana visokog kvaliteta.

"Nalazimo se u vremenu kampanje, a ovo je možda jedna od najagresivnijih kampanja koja je bila na Kosovu i zbog činjenice da se stvara loš presedan, u vezi sa vojskom. Razumem da je transparentnost jedan od ključnih elemenata koje Ministarstvo odbrane i KBS treba da imaju, ali tu transparentnost su mediji, različiti akteri unutar i van zemlje, zloupotrebljavali da napadnu i etiketiraju Ministarstvo odbrane i KBS", kazao je Maqedonci.

Dodaje da je situacija u KBS-u po pitanju ishrane normalna.

"Tri obroka dnevno se poslužuju po planu. Uobičajeno je da postoji odsustvo nekih artikala, ali tu su druge vrste koje su ranije servirane. Vojnici se služe kvalitetnijom hranom, jer je sprema osoblje unutra", rekao je Maqedonci.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express