Poslanik AAK-a

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj kazao je da govor premijera Albina Kurtija, koji je održao prošle subote ispred Upravnog savjeta Samoopredjeljenja, ne treba shvatati ozbiljno ističući da stanje na Kosovu nikada nije bilo gore po unutrašnjim i spoljnim pitanjima, prenosi Front onlajn.

Lekaj kaže da Kurtijev govor ne djeluje ozbiljno jer se to, prema njegovim riječima, radi u izbornoj godini.

"Izjave premijera Kurtija više ne treba shvatati ozbiljno, ušli smo u izbornu godinu. Kosovo nikada nije bilo gore ni u unutrašnjim ni u spoljnim stvarima. Kosovo je nazadovalo kao rezultat najslabijeg upravljanja zemljom od rata", kaže Lekaj.

Dodaje da se Kosovo suočava sa velikim problemima u zdravstvenom sektoru, sa rastom cijena i nedostatkom osiguranja.

"Naša zemlja se suočava sa problemima u zdravstvu, rastom svih cijena života, nedostatkom osiguranja, minimalnim zaradama, malim zaradama u privatnom i javnom sektoru, problemima u poslovanju preduzeća u zemlji, nedostatkom inostranih poslova, investitora, raspada odnosa sa savezničkim zemljama, nedostatkom novih priznanja, ekonomskim sankcijama razvijenih zemalja koje iznose stotine miliona eura", kaže.

Lekaj ističe da Kurti treba da bude oprezniji i da ne laže tako otvoreno građane.

"O ovim činjenicama premijer Kurti treba da bude oprezniji i da ne laže otvoreno građane. Građani su razočarani Kurtijevom vladom, pa im je ovo bolno jer će na predstojećim izborima dobiti kaznu", rekao je Lekaj za Front onlajn.

Izvor: Kosovo online/Front online