Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj istakao je da kosovska dijaspora mora da bude upoznata sa situacijom na Kosovu i potezima koje povlači vlada premijera Albina Kurtija.

Haradinaj je, povodom susreta Kurtija sa dijasporom u Njemačkoj, naglasio da Kurti laže dijasporu uvijek kada su izbori blizu.

"Dijaspora je dio domovine i njen doprinos slobodi i državi je od suštinskog značaja. Ali albanska dijaspora ne zaslužuje da bude tako besramno lagana i obmanjivana svaki put kada se približe izbori. Albin Kurti, za koga se ne pamti da je ikada posjetio dijasporu, bar dok se ne približe izbori, trebalo je da kaže potpunu istinu o Kosovu. Da kaže našim sunarodnicima da su on i njegova vlada ostavili kosovsku vojsku bez hljeba, jer su ukrali zalihe hrane, brašna i ulja, koje su zemlji potrebne u vrijeme krize", naveo je Haradinaj na Facebooku.

Kako je istakao, dijaspora mora da zna da je Vlada Kosova odgovorna jer je Kosovo pod sankcijama.

"Dijaspori se mora reći istina da su Albin Kurti i njegova vlada krivi što Kosovo nije u procesu ulaska u Nato, da je Kosovo isključeno iz „Defendera“, da je pod sankcijama EU. Trebalo je da im kaže i da je informacija vlade o privrednom rastu od 33 odsto laž, jer je istina da je deset puta manji. Ili da im kaže da su plate na Kosovu za vreme njegove vlade porasle samo za 6,8 eura", dodao je Haradinaj.

On je upitao zašto Kurti nije saopštio dijaspori da se za četiri godine uvećala za 200.000 ljudi.

"Pokušao je da ih prevari rečenicom "pronašli ste domovinu". Kako čovjek da pronađe svoju domovinu, dok je ne napusti u bedi? Postoji još hiljadu i jedna bolna istina koju Albin Kurti nije pomenuo u susretu sa dijasporom. Ko poštuje i smatra dijasporu delom matice, taj govori istinu", zaljučio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online