Poslanik PDK

Povodom posjete zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Alexandera Kasanofa Kosovu, poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti ukazao je da SAD nastavljaju da, kao i do sada, insistiraju na implementaciji postojećih sporazuma dogovorenih u Briselu i Ohridu i da nisu promjenile svoj stav ni prema Srbiji ni Kosovu.

Haliti smatra da je svaka poseta zvaničnih predstavnika SAD plodonosna i veoma važna za interese i očekivanja građana Kosova.

"Svaka posjeta zvaničnih predstavnika SAD je plodna i veoma važna za interese i očekivanja građana Kosova. Vjerujem da je poruka ista kao i ona koju su izneli svi predstavnici koji su doneli poruke za Vladu i narod Kosova, kao i za Vladu i narod Srbije. Neophodnost bilateralne implementacije sporazuma potpisanih u Briselu i obaveza preuzetih u Ohridu", rekao je Haliti za Gazetu Blic.

Ocjenjuje da SAD neće promeniti svojs stav prema Kosovu bez obzira na rezultate na predstojećim predsjedničkim izborima u Americi.

"SAD neće promjeniti svoj stav prema narodu Kosova i podržaće interese i integraciju Kosova u EU i druge institucije, uključujući članstvo u UN. Ovaj put nije lak i zahtjeva velika odricanja, kako bi se ispunio domaći zadatak koji Kosovo ima", poručio je Haliti.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic