Šefica poslanika VV

Šefica Poslaničke grupe Samoopredjeljenje Mimoza Kusari-Lila rekla je da je lako provjeriti o čemu je razgovarala sa Milanom Radoičićem, piše Ekonomija onlajn.

Za ovaj slučaj, kazala je, potrebna je duboka istraga, dok za Srpsku listu kaže da je riječ o zločinačkoj organizaciji.

„Žalosno je što moram da kontraargumentujem osobu sa krivičnim dosijeom, kao što je slučaj sa gospodinom Simićem kada me pitaju za njegove izjave. On je bio i ostaje na dnevnom redu zločinca, daje mu se toliko prostora, njegova pozicija ne može da se naruši, na meti je sa izmišljenim snimcima. Pitajte tužilaštvo gde je predmet sa krivičnom prijavom, danas će biti dostavljeni dodatni dokazi za ove izmišljotine. Svi koji su dio ovoga – vidimo se na sudu“.

„Sa jednim čovjekom, lažovom, i načinom na koji manipuliše javnošću, Srpska lista je zločinačka organizacija, a prostor joj se daje tražeći argumente. Oni nisu bili u Skupštini Kosova dvije godine, to je razlog za ceo ovaj rat, radi se na tome da uđu u Skupštinu kroz forme hibridnog rata, koji se odnose na proizvodnju materijala”.

Ponavlja da je sa Radoičićem razgovarala samo jednom, i to na albanskom jeziku.

„Još jednom ponavljam, sa Radoičićem je vođen samo jedan razgovor, na albanskom jeziku, stojim iza njega. Ono što sam juče čula je izmišljeno, moj glas se može dodati na pitanja koja je postavio i onda su snimljena. Nisam razgovarala telefonom o zakonu o minimalnoj zaradi ili o Ustavnom sudu. Razgovor na albanskom bio je dok je on bio u bjekstvu, istina… Ideja je bila da se garantuje da neće biti nevolja na sjeveru, za šta posle nije bilo akcije, niti praćenja. Poslije nedjelju dana stiglo je preteće pismo, kojim je prekinuta svaka komunikacija sa Srpskom listom”, kazala je Kusari-Lila.

Izvor: Ekonomia online/Kossev