Njemačka ambasada na Kosovu

Njemačka ambasada na Kosovu je saopštila da je u kontaktu sa vlastima na Kosovu za nabavku skenera koji će biti postavljeni na prijelazima u cilju kontrole robe koja dolazi iz Srbije i dodaju da će oni biti obezbjeđeni u skladu sa procedurama javnih nabavki, piše Gazeta express.

U junu ove godine, tokom posjete Hamburgu, premijer Kosova Albin Kurti je razgovarao sa specijalnim izaslanikom Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom i o nabavci skenera.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u ponedjeljak donelo odluku o promjeni mjere bezbjednosti za robu koja iz Srbije na Kosovo ulazi preko Merdara, iz faze ograničenog prometa robe u fazu prometa robe sa bezbjednosnim provjerama.

Na konferenciji za novinare, Kurti je rekao da će dok skeneri ne stignu, biti otvoren samo prijelaz Merdare.

Portparol njemačke ambasade na Kosovu Christian Böttcher je rekao da su u kontaktu sa vlastima na Kosovu u vezi sa skenerima i da se mogu nabaviti tek nakon detaljne procjene potreba i u skladu sa procedurama javnih nabavki.

„U kontaktu smo sa kosovskim vlastima u vezi sa skenerima. Skeneri se mogu nabaviti samo nakon detaljne procjene potreba i u skladu s pravilima i procedurama javnih nabavki“, rekao je Christian Böttcher.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express