Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Besian Mustafa ocjenio je da aktuelana vlada Albina Kurtija duboko korumpirana što, ističe, potvrđuje i veliki broj privođenja, hapšenja i ispitivanja njenih zvaničnika.

"Sve ove racije i hapšenja, uključujući i jučerašnje, pokazuju duboku korupciju u ovoj Vladi. Naravno, ne radi se samo o ministarstvu poput jučerašnjeg ili samo o nekolicini pojedinaca, već je riječ o širokom obimu korupcije u ovoj Vladi. Ova Vlada i njeni lideri snose punu odgovornost za korupciju koja se dešava pod njihovim nadzorom", rekao je Mustafa za Ekonomiju onlajn.

Ukazuje da umjesto da radi na suzbijanju korupcije, Vlada Kosova pokušava da izbjegne svaki vid odgovornosti.

"Građani Kosova zaslužuju mnogo bolje i vrijeme je da Kosovo ima rukovodstvo koje ozbiljno radi na iskorijenjivanju korupcije i za dobrobit građana. Mi konstantno razotkrivamo sve koruptivne afere u ovoj vlasti, naravno u saradnji sa medijima i organima za sprovođenje zakona, ali prije svega sa građanima zemlje sa kojima smo u stalnom kontaktu, kako bi im bilo jasno koliko je duboka i široka korupcija u ovoj Vladi", naglasio je Mustafa.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online