Građani najviše pate

Kosovo je i dalje pod mjerama Evropske unije koje su nametnute prošle godine. Pokret Samoopredjeljenje se nada da će one biti uklonjene jer kažu da su svi uslovi već ispunjeni, a opozicija optužuje Vladu da je zbog nedostatka koordinacije Kosovo izgubilo projekte vrijedne više od 290 miliona eura, prenosi Teve 1.

Predsjednica Komisije za evropske integracije Rezarta Krasniqi navodi da je situacija zabrinjavanjuća.

„Nadam se da će biti promišljanja od strane Vlade, ali svakodnevno dobijamo prijetnje novim mjerama, odnosno da napustimo proces gdje je Kosovo ravnopravno sa zemljama Zapadnog Balkana. Ovo je zabrinjavajuće za našu zemlju, šta ovaj čovjek radi u međunarodnoj areni“, rekla je Krasniqi.

Poslanik Samoopredjeljenja Alban Bajrami zahtjeva da se takve mjere uklone, jer, prema njegovim riječima, povećavaju apetit Srbije za agresijom na Kosovo.

„Mi smo država koja je napadnuta terorističkim napadom, čiji je pokrovitelj Srbija, dok smo pod mjerama koje još nisu dale efekta, ali koje bi u budućnosti mogle da imaju efekta ako se duže drže. Tako da se zaista nadam i postoji stalni zahtjev da se ove mere uklone jer nemaju smisla“, rekao je Bajrami.

Prema njegovim riječima, čak i zahtjevi koje je izneo međunarodni faktor su realizovani održavanjem izbora u sjevernim opštinama.

Izvor: Kosovo online/Teve 1