Kakav apsurd!

Bivši glavni pregovarač Kosova u dijalogu sa Srbijom Avni Arifi upitao je vodeću političku stranku na Kosovu, Pokret Samoopredjeljenje, kako da ih neko poštuje kada oni ne poštuju Kosovo, komentarišući izostanak himne i zastave Kosova tokom zasjedanja Glavnog odbora Samoopredjeljenja.

Arifi je na Facebooku napisao da nikada na svijetu nije čuo za situaciju da se u skupštini ne čuje himna i ne vidi zastava.

„Nikada nigdje u svijetu nisam čuo za ovu situaciju. Stranka koja upravlja Kosovom u svojoj skupštini ne časti državu Kosovo ni himnom ni zastavom. Kako da vas neko poznaje i poštuje kada vi koji vodite svoju državu ne poznajete i ne poštujete svoju državu? Kakav apsurd“, napisao je on.

Glavni odbor Samoopredjeljenja je nastavio je i juče sa radom, a upadljivo je da tokom prethodnog dijela sjednice, u prostoriji nije bilo kosovskih simbola, prenela je Demokracia. I juče na bini, na kojoj se smenjuju paneli, postavljena je samo albanska zastava.

Na snimku s početka prekjučerašnje sjednice, pored stola za kojim sedi lider Samoopredjeljenja, premijer Albin Kurti, primetna je samo zastava Albanije, ali ne i Kosova, a skup je počeo intoniranjem himne – Albanije.

Izvor: Kosovo Online