Politički analitičar

Politički analitičar Visar Imeri smatra da je značajan dio izborne moći premijera Albina Kurtija nastao iz saradnje sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, prenosi Gazeta blic.

Imeri ističe da način na koji je Osmani napustila LDK nije bio povoljan za tu političku stranku, dodajući da je ona zadobila najjači udarac po pitanju glasova na prethodnim izborima.

„Mislim da je značajan dio povećanja Kurtijeve izborne moći došao i zbog saradnje sa predsjednicom Osmani. Ta saradnja više ne postoji, i praktično se ne može organizovati na isti način kao 2021. godine. Način na koji je Osmani napustila LDK nije bio baš povoljan za tu stranku. Najveći udarac u 2021. godini, ako govorimo o broju glasova, zadobila je LDK“, rekao je on.

Imeri je naglasio da je Osmani zainteresovana za novi mandat predsjednika, ali se ne zna da li na Kosovu postoje političke partije koje bi joj to obezbjedile.

Prema njegovim riječima, Pokret Samoopredjeljenje više nije zainteresovan da Osmani dobije još jedan mandat predsjednika.

„Osmani bi željela da nastavi mandat predsednika, a ima li političkih partija na Kosovu koje bi joj to obezbjedile, ne znam. Samoopredjeljenje više nije zainteresovano da Osmani bude predsjednik“, poručio je Imeri.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta blic