Predsjednica

Predsjednica "Alternative", kojoj je premijer Kosova Albin Kurti povjerio vođenje poslaničke grupe Samoopredjeljenja u Skupštini Kosova, Mimoza Kusari-Lila, kaže da nijedna vlada osim ove ne može da ispuni zahtjeve građana, piše Gazeta express.

Kusari-Lila je govorila o pobjedi koju je Samoopredjeljenje ostvarilo na izborima 14. februara, napadajući bivše vlade zbog lošeg upravljanja.

„Mislite li da oni koji su ranije bili, a koji su dobili brutalan odgovor građana, mogu ispuniti zahtjeve građana? Taj model klijentelizma, regulisanja porodičnog zapošljavanja, regulisanja tendera za interesne grupe, nije funkcionisao. Jedni su dobili 17 odsto, drugi 11 i 18 odsto, veliki je jaz do 51 odsto”, rekla je ona.

Kusari-Lila je sarađivala sa skoro svim strankama na Kosovu, 2009. godine bila je kandidat za gradonačelnika Đakovice u okviru stranke Alijansa za novo Kosovo Behgjeta Pacollija.

Nakon što je izgubila na ovim lokalnim izborima, izabrana je za zamjenika premijera i ministra u vladi Hashima Thaçija 2011. godine. Poslije dvije godine je odlučila da se vrati u trku za gradonačelnicu Đakovice i izabrana je 2013. godine.

Po završetku mandata gradonačelnice, Kusari-Lila je postala poslanik u Skupštini Kosova u okviru koalicije sa LDK, koju je u to vrijeme predvodio Isa Mustafa.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express