Nula perspektiva!

Šef Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da je samo u posljednje četiri godine Kosovo napustilo više od 211.000 ljudi.

On kaže da je Kosovo već četiri godine doživljava ekonomski pad, a da uprkos tome Vlada nastavlja sa neodgovornim ponašanjem.

"Samo u posljednje četiri godine Kosovo je napustilo 211.789 ljudi. Prevara velike promjene vlasti ubrzo je izašla na videlo i to je navelo ljude da rješenje svojih ekonomskih problema u velikoj mjeri i ćutke traže na ulicama svijeta. Da ne budemo pogrešno shvaćeni, migracija iz balkanskih zemalja, odnosno sa Kosova u zapadne zemlje, uvijek je bilo i biće. To je ljudsko pravo, pravo na bolji život. Međutim, ono što se dešava na Kosovu u ove četiri godine više nije samo migracija, već ova pojava poprima karakter poplave. Kosovo nema problem migracije, ali ima problem kretanja stanovništva", napisao je Haradinaj na Facebooku.

Dodao je da već četiri godine, Kosovo doživljava ekonomsku regresiju.

"Iste plate, visoke cijene, nula perspektiva. Vlada nastavlja sa svojim neodgovornim ponašanjem. Ne prihvata problem već nastavlja obmanu da se više vraća nego što odlazi, a svi znamo da se niko ne vraća. Ovakva situacija se mora promjeniti!", zaključio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online