Samostalni poslanik

Samostalni poslanik i bivši član pokreta Samoopredjeljenja Fatmir Humolli izjavio je da unutar ove stranke danas postoje militantne grupe koje su formirane kako bi vređale i napadale sve koji imaju drugačije stavove, prenosi Front onlajn.

„One su formirane da bi napadale svakoga ko misli drugačije. Razgovarao sam sa poslanicima iz Samoopredjeljenja koji su mi rekli da ne mogu da odu ili da iznesu drugačije mišljenje zato što ne mogu da podnesu uvrede ovih grupa“, kazao je Humolli.

On je objasnio da je Albin Kurti formirajući Samoopredjeljenje želeo da dobije glasove svih političkih struja zbog čega nikada nije bila homogena, već heterogena organizacija.

„Samoopredjeljenje nije bilo politički subjekt i nije homogeno. Kurti je želeo da dobije glasove svih struja kako bi izgradio politički identitet sa kojim će se takmičiti i na sljedećim izborima“, rekao je Humolli.

On je dodao da je Kurtijeva vlada svojim ponašanjem vređala i ponižavala veterane OVK.

„Vlast je vređala i ponižavala veterane i njihove porodice. Moji stavovi nisu bili u skladu sa programom vlasti Samoopredjeljenja, već sa njenim izbornim programom. U trenutku kada je vlada formirana, klika unutar Samoopredjeljenja je uzurpirala poziciju vlade i nije poslušala reakcije poslanika. I sam sam ih upozoravao na to“, istakao je Humolli.

Smatra da Samoopredjeljenje danas nije ni stranka desnice ni ljevice, već ekstremnog liberalizma zbog čega su mnogi napustili ovu stranku.

Izvor: Kosovo Online/Front Online