Katalog neuspjeha

Bivši ambasador Kosova u Sjevernoj Makedoniji, Gjergj Dedaj smatra da je aktuelna vlada „nihilistička i diktatorska“ i da je četiri godine radila protivno državnim interesima i izbornim obećanjima iz 2021. godine, prenosi Gazeta Blic.

„Šteta partnerstvu sa SAD, EU i Nato, kao i susjednim zemljama, uključujući i Albaniju. Nečlanstvo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji i nulto priznanje četiri godine i čitav katalog od četiri godine neuspjeha, nateralo nas je da pokažemo svoju sumnju i očaj u ozbiljnost ove nihilističke i diktatorske moći. Građani Kosova 9. februara 2025. moraju da glasaju za Kosovo i da ovu propalu vladu pošalju kući“, rekao je Dedaj.

On je ocjenio da je vlada ili neupućena ili u „službi sumnjivih agendi“ jer je radila protiv državnih interesa, a nije ispunila ni jedno predizborno obećanje.

„Ova vlast je ili vrlo neupućena ili u službi sumnjivih agendi, jer je djelovanje ove vlade u potpunoj suprotnosti sa državnim interesima i izbornim obećanjima iz 2021. godine. Sve što su rekli da ne rade, u stvari oni rade i sve što su rekli da će uraditi nisu, nisu ispunili ni jedno od obećanja“, zaključio je Dedaj.

Izvor: Kosovo Online/GazetaBlic