Poslanik PDK

Poslanik PDK Xhavit Haliti izjavio je da Kosovo mora da sprovede sve potpisane sporazume, a da je politika aktuelne vlade "politika buke" zbog koje preti isključenje i iz Berlinskog sporazuma, prenosi Koha.

"Sporazumi se moraju sprovoditi. PDK je potpisala Briselski sporazum. Potpis na sporazumu je obaveza bez obzira šta ja ili bilo ko drugi kaže ili kakav stav ima zbog izbornih interesa ili potrebe da dobijemo još 15 glasova onih koji su patriote“, kazao je Haliti.

Dodao je da moraju biti sprovedeni svi sporazumi koji su potpisani uključujući i one u Briselu i u Ohridu.

Kaže i da je politika aktuelne vlade - "politika buke".

"PDK nije izgubila biračko tijelo, ima svoje mane, ali biračko tijelo na Kosovu mora da je shvati da je politika aktuelne vlasti politika buke i politika koja nikog do danas nije ubedila da je Kosovo na pravom putu koji treba slediti. Ušli su sa velikom galamom kako će se boriti protiv korupcije i kriminala, a zapravo nisam čuo da su išta postigli. Uz propagandu žele da nas uvjere da su nešto uradili. Zbog toga moramo da držimo ruke u džepovima da nam neko nešto ne bi u njih stavio“, rekao je Haliti.

On je kazao da je strategija aktuelne vlade da puno obećava, a da na kraju to i ne ispunjava zbog čega preti da Kosovo bude isključeno iz Berlinskog procesa.

"Berlinskim sporazumom sve balkanske zemlje dobile su mogućnost da dobiju sredstva. Ali, ako budu uvedene mjere, Kosovo će biti isključeno i iz ovog sporazuma. Evropa i Zapad daju ruku, a vi je ne prihvatate. To je problem. Što se Savjeta Evrope tiče, postoji nekoliko problema. Ne radimo na potrebnoj taktici. Previše obećavamo i na kraju kada propadnemo, krivimo za to nekog drugog. Imamo svoje zadatke na Kosovu koje treba da ispunimo, a ako ih ispunimo, otvaramo sebi put“, zaključio je Haliti.

Izvor: Kosovo Online/Koha