Sjever

Snažna eksplozija odjeknula je u srijedu oko ponoći u Zubinom Potoku.

Zamjenik direktora policije Kosova za region sever Veton Elshani potvrdio je za Radio Slobodna Evropa da je policija nakon detonacije otišla na teren i zatekla požar na stambenom objektu u izgradnji.

Dodao je i da su vatrogasne ekipe sa policijom na mjestu nesreće, ali da uzrok eksplozije nije poznat.

Povređenih nema.

Aktuelni gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zeqiri rekao je da je zapaljeni objekat u vlasništvu bivšeg gradonačelnika, Stevana Vulovića.

On je osudio taj napad i apelovao na nadležne da pronađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde.

"Slični napadi koji se dešavaju na živote i imovinu građana su neprihvatljivi i neće nas spriječiti da se zalažemo za mir", napisao je Zeqiri na Facebooku.

Zeqiri je nedavno na Facebooku objavio zajedničku fotografiju sa Stevanom Vulovićem.

Vulović je bio gradonačelnik Zubinog Potoka ispred stranke Srpska lista od 2013. do 2018. kada je sa drugim gradonačelnicima sa sjevera Kosova podnio ostavku jer je Vlada Ramusha Haradinaja uvela takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije.

Tada je rekao kako je izuzetno srećan što je podnio ostavku, jer jer je "nosio jedan teret bruke koji se zove gradonačelnik kosovskih institucija".

Snažna eksplozija u subotu uveče uznemirila je i građane u Zvečanu, kada je bačena eksplozivna naprava u blizini benzinske stanice.

Na sjeveru Kosova ovakve situacije nisu retkost posljednjih godina.

Bacanje eksplozivnih naprava i paljenje automobila učestalo je posebno u vrijeme preregistracije automobila sa srpskih na RKS registarske tablice.