Neslaganje

Narodni poslanik Visar Korenica, koji je istupio iz Pokreta Samoopredjeljenje i pristupio koaliciji "Lista za porodicu" Novokosovskog saveza i Stranke pravde, kaže da su i drugi poslanici Samoopredjeljenja spremni da se pridruže inicijativi.

"Da, ima spremnosti, biće spremnosti i vjerujem da ćemo imati i pozitivan odziv poslanika koji vide sebe kao dio ovog projekta i da nam se pridruže na ovom putu“, rekao je Korenica.

Pokazao je plan inicijative ističući da snažno vjeruju da će na sljedećim izborima biti dio Skupštine Kosova.

"Čvrsto vjerujem da ćemo uspjeti da budemo prisutni u Skupštini da predstavljamo poslaničku grupu, ali vjerujem da će i ovaj minimalni broj biti premašen. Ova inicijativa je već počela da se razvija. Blisko ćemo sarađivati sa svim grupama od zajedničkog interesa", naglasio je Korenica.

Kaže da su on i Eman Rahmani odlučili da napuste Pokret Samoopredjeljenje zbog nepromjenjene pozicije po pitanju određenih zakona za koje su tražili da ne budu deo programa Vlade.

"Bilo je to vrijeme mnogih napora da se razjasni naš stav i dalje političko opredjeljenje u pogledu stavova i onoga što smo predstavljali unutar skupštine. S obzirom na to da nema drugog izlaza ili drugog pozicioniranja teme protiv određenih zakona za koje smo u kontinuitetu tražili da ne budu sastavni dio programa Vlade, jer nije ni bio sastavni dio programa tokom kampanje, došlo je do ove nove situacije i nakon raspisivanja novih izbora, kao rezultat toga, zauzeli smo stav“, rekao je Korenica.

Korenica i Rahmani su u utorak i zvanično napustili Pokret Samoopredjeljenje i pridružili se koaliciji "Lista za porodicu".