Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Armend Muja smatra da je neophodno da mjera zabrane uvoza robe iz Srbije ostane na snazi, prenosi Dukađini.

„Mi smo kao zemlja posvećeni slobodnoj trgovini, slobodi kretanja kapitala, slobodi kretanja radne snage. To su neke od vrijednosti koje smo kroz istoriju promovisali kao Kosovo i u našoj regionalnoj saradnji, i u Berlinskom procesu. Prvi smo u Skupštini odobrili sve mjere ili sporazum koji je predložen u okviru dijaloga o kretanju samo sa ličnim kartama. Kosovo je bilo konstruktivan učesnik u tom procesu, ali, Srbija je zloupotrebila slobodnu trgovinu za naoružavanje sjevera zemlje, i Kosovu su potrebne mjere kako bi se osiguralo da ove plemenite vrijednosti donete u korist svih ljudi ne budu zloupotrebljene od strane autoritarnih lidera i Radoičićeve kriminalne strukture za podrivanje fizičke bezbjednosti ili integriteta Kosova“, navodi Muja.

Očekuje da će privredni rast do kraja godine biti oko pet odsto.

„Ovogodišnji privredni rast predviđa Centralna banka od 3,9 odsto, međutim, ove projekcije u prva dva, tri mjeseca su premašene i privredni rast u prvih šest mjeseci je pet odsto, što je iznad projekcija, a vjerujem da je vjerovatno očekivati da s obzirom na to da je bilo ljeto, posljednja tri mjeseca obično imaju bolji učinak na Kosovu, ne predviđam da će privredni rast biti ispod 5 odsto“, kaže Muja.

On je takođe istakao da je aktuelna vlast usmjerena na "proširenje suvereniteta na svakom dijelu Kosova".

„Proširenje nadležnosti, integracija srpske zajednice u našu demokratiju, umanjuje ucjenjivački potencijal Srbije prema našim političkim elitama“, kaže Muja.

Izvor: Kosovo Online/Kosova Press/Dukađini