Šef poslanika AAK-a

Šef poslaničke grupe AAK Besnik Tahiri ukazao je da je Vlada Kosova svojim jednostranim potezima dovela do toga da američki ambasador na Kosovu Jeff Hovenier koristi riječi koje se ne govore nikome, a kamoli prijateljima i partnerima, prenosi Ekonomija onlajn.

"Veoma mi je žao što je ova eksperimentalna vlada dovela u tu fazu jednog ambasadora, slugu sistema američke diplomatije, u situaciju da prenese poruku koja se ne šalje nikome, a kamoli prijateljskoj zemlji. Redosljed je vrlo jasan, muškarci ili žene ove zemlje, da li razumete da tamo gdje imate milosti da se pridružite, ne možete da se pridružite gdje ih svakog dana, svake nedjelje, svakog mjeseca, svake godine iznenadite na gore. Kada nemate čak ni strategiju da pokažete da Kosovo teži da postane dio EU i Natoa", rekao je Tahiri.

Ovrnuo se i na proces dijaloga i ocjenio da je za aktuelnu vladu taj proces bio eksperiment koji potpuno izuzima interese Kosova i njegovih građana.

"Vladin diskurs ne samo da je bio čudan, već je bio i na štetu. Kritikovati moderatora i sve one koji su uključeni u dijalog nema smisla. Samo jedan Kurtijev sastanak je bio sastanak koji je pripremljen, svi ostali su bili sastanci da se fotografiše, da se prenese izborna poruka, a ne da se učini usluga Kosovu", zaključio je Tahiri.

Hovenier je u srijedu tokom Kosovskog samita za mir i demokratiju (KPDS) imao neobičan zahtjev za diplomatu, citirajući svog djedu, poručio da ne bi trebalo mokriti na vrata kluba u koji želite da uđete.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online