Poslanik AAK

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj rekao je da, iako su obećanja u kampanji Samoopredjeljenja bila da će se boriti protiv korupcije, korupcija se samo produbila, prenosi Dukađini.

Lekaj kaže da se izborni program AAK u kampanji gradi na nekoliko oblasti koje su izvodljive, fokusirajući se na zahteve građana.

"Izborni program AAK je zasnovan na nekoliko oblasti koje su argumentovane i ostvarive, ako pođemo od pravde, fokusirani smo na to da borba protiv korupcije bude važna. Kurti je obećao tokom kampanje da će se boriti protiv korupcije, ali četiri godine nismo videli nijedan metod Kurtija koji se borio protiv korupcije, ali je produbio korupciju i svaki dan imamo koruptivne afere", rekao je Lekaj.

Kritikujući ministre aktuelne vlade, Lekaj kaže da Kurti treba da se stidi njihovih postupaka.

"Mislim da to Kurtija ne čini ponosnim, ali treba da se stidi postupaka koje su mu uradili resorni ministri", rekao je Lekaj.

Lekaj kaže da će AAK imati drugačiji pristup od ovoga.

"Obećanja koja je Kurti dao tokom svoje kampanje daleko su od ispunjenja, Alijansa ima svoju metodologiju, ne na kampanjski način da se bori protiv korupcije već na sistematski način jačanjem pravosuđa, tužioca i policije, dakle ova tri stuba će biti snažno podržana, biće autonomni u svom djelovanju“, rekao je Lekaj.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini