Poslanik PDK-a

Poslanik Demokratske partije Kosova Rashit Qalaj izjavio je da zamjenik direktora policije za sjever Kosova Veton Elshani nije trebalo da izjavi da će most na Ibru biti brzo otvoren jer je tako dao mogućnost međunarodnoj zajednici da optuži Vladu Kosova da je Policija Kosova instrumentalizovana, prenosi Blic Gazeta.

"Po tom pitanju što nas je američki State department optužio kao državu, on je zapravo optužio Vladu da instrumentalizuje Policiju Kosova i to, između ostalog, zbog nepromišljen izjave Elshanija, koji je pred svima rekao da će most na Ibru biti brzo otvoren. On nije trebalo da daje ovu izjavu, nije posao policije da se izjašnjava o političkim odlukama, nego vlast treba pitati da li će se most otvoriti ili ne i kada će se otvoriti", kazao je Qalaj.

Kako je naveo, političari mogu i da ne govore svaki put istinu zasnovanu na činjenicama, ali policija mora da daje svaku izjavu na osnovu činjenica koje ima i dužnost je uniformisanog lica da svakome ko ga pita da kaže da je to politička tema i da se obrati drugim organima koji su za to odgovorni.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic