Poslanica AAK-a

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Albana Bytyqi kaže da, ako je ekonomski rast kojim se hvali Vlada Kosova stvaran, zašto se građani u tolikoj mjeri žale na uslove života, prenosi Front onlajn.

Bytyqi kaže da građani trpe zbog visokih cijena osnovnih proizvoda i kritikuje Vladu što iznosi nerealne brojke, smatrajući to neprikladnom igrom.

"Gdje je taj rast? Neka izađu na teren i pitaju građane koliko su osjetili ovaj rast, koliko je taj rast promjenio njihove živote, jer ako je to tačno, zašto se onda toliko žali na život na Kosovu. Oni nemaju pojma koliko su skupi osnovni proizvodi, a nerealne brojke se javno objavljuju propagandom", rekla je Bytyqi.

Ocjenila je da je smešno to što se poslije četiri godine vlade, hvale tromjesečnim rastom ističući da to ništa ne govori o stvarnom učinku vlade.

"Nije u redu praviti takve igre kada su to stvari koje nemaju veze sa percepcijom, već sa realnošću i građani koji pate znaju stvarnost. Zatim, prošle su četiri godine vlasti i smešno je izaći i hvaliti se za tromjesečno povećanje jer taj rad ništa ne pokazuje", zaključila je Bytyqi.

Izvor: Kosovo online/Front online