Prikrivanje neuspjeha!

Komisija za zdravstvo uputila je na sjednicu Vlade Kosova Prijedlog zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju, što je izazvalo oštre kritike opozicije koja smatra da usvajanje tog zakona nije održivo rješenje i da aktuelna vlast time pokušava da prikrije svoje neuspjehe, prenosi Ekonomija onlajn.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj istakao je da je taj nacrt zakona mora da ide na razmatranje u Skupštinu.

Naglasio je da se sa nacrtom zakona o zdravstvenom osiguranju kasni.

"Pripremljen je više da se pokrije četvorogodišnji neuspjeh vlade u zdravstvu. Ovaj zakon se ne može improvizovati na kraju mandata da pokrije zakonodavnu proceduru", naglasio je Zemaj.

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Shemsedin Dreshaj ocjenjuje da nije vrijeme da se mijenja zakonodavni sistem u zdravstvu.

Kako navodi, potrebno je oko četiri godine da se napuni fond i da proces bude operativan.

"Ovaj prijedlog zakona predodređen je da propadne", zaključio je on.

Poslanik Poslaničke grupe Samoopredjeljenje Haxhi Avdyli je istakao da reforma zdravstva dobija sve veću dinamiku.

"Vjerujem da ćemo do kraja mandata imati zakon o zdravstvu, zakon o inspekcijama i zakon o zdravstvenom osiguranju, koji će zaokružiti reformu u zdravstvu", naglasio je Avdyli.

Prema njegovim riječima novi nacrt zakona je otklonio sve nedostatke koji su do danas blokirali da se na Kosovu uvede zdravstveno osiguranje.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online