Poslanica LDK

Poslanica LDK Hikmete Bajrami kritikujući vladu na čelu sa Albinom Kurtijem i Pokretom Samoopredjeljenje navela je da ekonomska realnost na Kosovu zabrinjavajuća i da se ne može sakriti čak ni pomoću propagande koju vlada vodi.

Bajrami je na Facebooku zatražila objašnjenja od Kurtija u vezi sa činjenicom da je jedan visoki službenik Samoopredjeljenja ispitivan u vezi sa korupcijom u KEK-u, a da nema nikakve zvanične veze sa ovom institucijom.

„Albine Kurti, prije nego što spomenem riječ ekonomija, moram sa vama da razgovaram o tajnom tenderu od 273 miliona eura. Mora da mi pokaže kako je moguće da je jedan visoki zvaničnik Samoopredjeljenja, koji nema funkciju ni u Vladi ni u KEK-u, ispitivan za slučaj korupcije u KEK-u, čak i kao svjedok. Albine, duguješ građanima ovo objašnjenje, pa hajde da pričamo o ekonomiji, jer postoje dvije stvari koje nagrizaju našu ekonomiju, korupcija i inflacija“, navela je Bajrami.

Bajrami je kritikovala i ministra Hekurana Muratija zbog njegovih tvrdnji o ekonomskom rastu, nazvavši ga nestabilnim i izmanipulisanim.

„Hvalili su se ekonomskim rastom u dva kvartala ove godine, bili su toliko ponosni da su ljudi počeli da sumnjaju kako je moguće da ne vide ovaj ekonomski bum kakav vidi Murati, ali zaboravljam da kada je preuzeo mjesto ministra, privredni rast u tom kvartalu iznosio je 16,32 odsto. Negov bum je najniži u istoriji a cijene su najviše, legitimno je pitanje koliki je doprinos vlade i Muratija“, upitala je Bajrami.

Ona je istakla da povećanje poreza na imovinu, uzurpirana poreska administracija i minimalne subvencije za privatna preduzeća ne ukazuju na pozitivan ekonomski razvoj.

Izvor: Kosovo Online