Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Hajdar Beqa izjavio je da je Vlada na čelu sa Albinom Kurtijem podbacila u svim sektorima, ističući da bi kosovska diplomatija bila bolja bez ministarke spoljnih poslova Donike Gërvalle-Schwarz, prenosi Ekonomia onlajn.

Beqa je rekao da su nedavni sukobi premijera Albina Kurtija i predsjednice Vjose Osmani u vezi sa izbornom kampanjom.

„Ovo je pitanje za predsjednika i premijera, smatram da su ove izjave na kraju mandata povezane sa predizbornom kampanjom, možda su im narušene pozicije ili interesi, ali mogu sa uvjerenjem da kažem da su više povezane sa ličnim interesima nego da imaju bilo kakvo neslaganje oko interesa Kosova i njegovih građana. Nažalost, institucija predsjednice je bila pasivna u svom mandatu, nije bilo aktivnosti koje je morala da obavlja na osnovu Ustava Republike Kosovo. Predsjednica je do sada bio u službi Kurtijeve vlade, da odigra tu ujedinjujuću ulogu“, rekao je Beqa.

On je istakao da je Vlade podbacila u svim sektorima koje je vodila, a dotakao se i ministarke spoljnih poslova Donike Gërvalle-Schwarz.

„Nemamo bilo kakvo dostojanstveno predstavljanje u inostranstvu, nemamo nikakvo novo priznanje, niti članstvo u kredibilnim međunarodnim organizacijama sa ovom ministarkom, propali smo i u Savjetu Evrope, ne gradimo nove mostove sa prijateljima. Naprotiv, i oni mostovi koje je ova Vlada gradila bez iskustva i vizije, bez strategije su porušeni, šteta je, nažalost, pripala građanima”, rekao je Beqa.

On je naglasio da je nesreća Kosova bjekstvo strateških investitora i mladih, stagnacija u ekonomskom razvoju.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online