A plata ide...

Prema izvještaju Demokratskog instituta Kosova, Behgjet Pacolli je poslanik sa najviše izostanaka u Skupštini tokom proljećnog zasedanja, piše Teve1.

Kako se navodi u izvještaju, od ukupno 525 izostanaka poslanika, Pacolli ima 14 izostanaka tokom proljećnog zasjedanja.

Prema njegovim riječima, "lobiranje za priznanje Kosova bilo je važnije od gubljenja vremena u Skupštini".

„Da, bio sam odsutan sa nekoliko sjednica Skupštine, ali s druge strane, nisam mirovao. Lobirao sam širom svijeta za priznanje Kosova, što je za mene bilo mnogo važnije od gubljenja vremena slušajući banalne optužbe i kontraoptužbe između stranaka i poslaničkih grupa u Skupštini. Sa svoje strane, doneo sam neke verbalne bilješke iz važnih zemalja koje su priznale kosovske pasoše. Takođe sam u procesu obezbjeđivanja drugih priznanja i sve sam to uradio na sopstvenu inicijativu, bez podrške Vlade Kosova”, rekao je Pacolli.

Nakon njega, poslanik Samoopredjeljenja Fitim Uka ima najviše izostanaka.

"Svi moji izostanci su opravdani i od 9. februara više nisam poslanik u Skupštini Kosova", rekao je Uka.

Istraživač u Kosovskom institutu za pravosuđe Violeta Haxholli je rekla da rukovodstvo Skupštine mora da izda upozorenje.

“U ovom slučaju, predsjedavajući i predsjedništvo imaju mandat da izriču primjedbe prvo za neodgovorne poslanike, ali i ministre, pa ima slučajeva da, na primjer, u slučaju poslaničkih pitanja, ministri često izostaju, a predsjedavajući, kao predsjedavajući sjednice, mora da iznese primjedbe za sve koji se neodgovorno ponašaju prema radu te sjednice”, rekla je ona.

Izvor: Kosovo Online/Teve1