Simbolična akcija

Socijaldemokratska partija održala je danas na mostu na Ibru simboličnu akciju gdje je predstavila poteze koje je preduzela Vlada Kosova. Predsjednik te stranke Dardan Molliqaj istakao je da su članovi vladajućeg Samoopredjeljenja svakoga ko je rekao da most treba da bude otvoren u koordinaciji sa saveznicima Kosova, okarakterisali kao "saradnika Vučića", prenosi Koha.

Na transparentu koji je SDP nazvala "Kurtijev put" predstavljene su akcije koje je Vlada Kosova sprovela na sjeveru Kosova. Kako su istakli iz te partije, "Kurtijev put vodi do izolacije, ili autonomije".

Prema riječima Molliqaja, vlada premijera Albina Kurtija ne može da otvori most bez međunarodne odluke.

"Ko god je na Kosovu rekao da most treba da se otvori u koordinaciji, Samoopredjeljenje ga je nazvalo Vučićevim saradnikom. Premijer Kurti i ministar Sveçla su, po svojim kriterijumima, Vučićevi saradnici. Vjerujemo da je ovo uzaludna diskusija. Most može i ne mora da se otvori, imamo jasnu odluku o tome – Kfor i Kvinta to imaju kroz Rezoluciju 1244. Dakle, to su nevažna pitanja, važan je put kojim nas vodi“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore