Na tri lokacije

U akciji protiv zelenašenja koja je sprovedena na tri lokacije u Prištini uhapšene su četiri osobe, prenosi Reporteri.

„Četiri osobe su uhapšene“, kratko je za Reporteri rekao glavni tužilac Prištine Zejnullah Gashi ne iznoseći više detalja.

Sa detaljima o slučaju izašli su Osnovno tužilaštvo Prištine i Policija Kosova.

„Uprava za istraživanje organizovanog kriminala i teških zločina, u saradnji sa Prištinskim Osnovnim tužilaštvom – Odjeljenjem za teška krivična djela, u cilju suzbijanja pojave zelenašenja, nakon preduzimanja istražnih radnji, danas, 19.9.2024. je izvršio policijsku operaciju, u kom slučaju je sprovedena kontrolna naredba na tri lokacije u Prištini protiv četiri osobe osumnjičene za krivična djela 'zelenašenje“, navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, osumnjičeni u ovom slučaju su raznim oblicima prijetnji kontinuirano primoravali žrtvu da djeluje protiv njegove imovine, čime su se nezakonito okoristili raznim novčanim iznosima, kao što su kamate od zelenašenja, a takođe su vršili i nezakonitu kockarsku djelatnosti.

Prilikom sprovođenja naloga kontrole oduzeti su različiti dokazi kao što su: značajna količina gotovine, pet vozila, mobilni telefoni, razni elektronski uređaji.

Četvorici osumnjičenih A.A., S.A., E.G. i A.G., nakon obavljenog razgovora, odlukom tužioca Osnovnog tužilaštva u Prištini, određena je mjera zadržavanja od 48 sati.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri