Izgradnja lokalnih institucija

U srijedu je u sali Skupštine Prizrena obilježena 25. godišnjica uspostave opštine, gdje su sudjelovali predstavnici institucija, veterani i bivši vojnici OVK-a, članovi obitelji šehida, studenti i profesori.

Svečanost je otvorila predsjednica Skupštine opštine Antigona Bytyçi, koja je zahvalila svima koji su doprinijeli izgradnji države, posebno u ratnom razdoblju. Naglasila je da nas ovakve organizacije motiviraju da nastavimo raditi za dobrobit zemlje.

Bivši gradonačelnik opštine Prizren, Kadri Kryeziu, podijelio je svoja iskustva i izazove kao prvi gradonačelnik opšine nakon rata. U svom govoru pohvalio je napore u izgradnji lokalnih institucija i izazove s kojima su se u to vrijeme suočavale.

Ramë Buja, bivši ministar Odjela za odnose s javnošću i civilnu upravu u Privremenoj vladi Kosova nakon rata, govorio je o entuzijazmu s kojim su poduzeti prvi koraci za imenovanje prvih gradonačelnika opština u zemlji.

Kadri Kryeziu je na kraju ceremonije izrazio zahvalnost pojedincima koji su doprinijeli izgradnji države i jačanju lokalnih institucija.

Aktivnost povodom obilježavanja 25. godišnjice završena je prigodnim koktelom za sve prisutne.