Novinar Baton Haxhiu je, komentarišući nedavnu posjetu premijera Kosova Albina Kurtija Sjevernoj Mitrovici, istakao da "normalan lider" ne bi trebalo da ide u obilazak opština na sjeveru pod pratnjom specijalaca, prenosi Demokracia.

Haxhiu je ocjenio da Kurti svoje odluke donosi na osnovu "izbornih proračuna", te da zloupotebljava svoj položaj i dovodi u opasnost građane.

Osvrnuo se i na hapšenje lidera Srpske demokratije Aleksandara Arsenijevića tokom Kurtijeve posjete Sjevernoj Mitrovici, te da ne razume da neko bude uhapšen zbog "zviždanja" premijeru.

"Videli ste pritvaranje čovjeka sa lisicama na rukama u centru Mitrovice. Postoje dvije mogućnosti, ne mogu da shvatim čovjeka koji kaže policiji da to uradi ili je montirana situacija te da je taj Srbin plaćen i želi da učini uslugu Kurtijevoj vladi da dobije glasove. Nema drugog objašnjenja", rekao je Haxhiu.

Ukazao je da je Kurtiju porastao rejting kada je počeo da preduzima jednostrane ekcije na sjeveru ističući da ne mora da znači da će mu takvo djelovanje uvijek ići "na ruku".

"Ali, ovo se dešava jednom, greška nekoliko puta ili neuspjeh, pretvara se u suprotno. Ne vjerujem da je sjever razlog za povećanje glasova bilo koje stranke", navodi novinar.

Haxhiu je takođe uputio kritiku i na račun opozicije ocjenjujući je kao slabu i bez diskursa.

"Znate li gdje je glavni problem zašto Albin Kurti drži kvotu glasova, jer je opozicija slaba, jer opozicija nema diskurs", zaključio je on.

Izvor: Kosovo online/Demokracia