Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj rekao je da je vlada koju predvodi premijer Albin Kurti obmanula glasače, te da građani osjećaju loše upravljanje, zloupotrebe i da su svijesni šta ih čeka ako Kurtiju ukažu povjerenje za još jedan mandat, prenosi Gazeta blic.

"Vjerujem da građani osjećaju loše rukovođenje, upravljačku nesposobnost i zloupotrebe koje već četiri godine čini Kurtijeva vlada, ne samo u jednom elementu, već u mnogim segmentima, posebno u ekonomiji, da ne govorimo o integracijama i priznanjima, ali i drugim greškama koje su napravljene nesposobnošću ili tvrdoglavošću, vjerom i velikim obećanjima koja su davana u prošlosti i koja su rezultirala izbornim malverzacijama", kazao je Zemaj.

Kako je dodao, najveći odraz lošeg rukovođenja je odlazak mladih ljudi sa Kosova, posebno deficitarnih profila.

Što se tiče izjava poslanika Samoopredjeljenja da će osvojiti 60 odsto na izborima 9. februara, poslanik LDK kaže da je to nešto što žele, ali ne i nešto što može da se desi, jer su građani uvjereni u prevare Samoopredjeljenja.

"Samoopredjeljenje je ušlo u vladu kao pokret i nije moglo da se profiliše kao politička partija, a to se ne prodaje dva puta građanima Kosova. U velikoj mjeri oštećena je lokalna ekonomija, obrazovanje, zdravstvo, dio dijaloga, ali i ono što mi zovemo integracijom Kosova u evropske i evroatlantske strukture", kazao je Zemaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic