Prvo razgovarati o mojim uslovima

Premijer Albin Kurti izjavio je da su mjere za pomoć Srbima na Kosovu koje je saopštio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donete iz očaja i da ne doprinose miru, prenosi RTV 21.

Prema Kurtijevim riječima, mjere su iracionalne. Kako je istakao, prvo se mora govoriti o uslovima koje je on postavio.

"Prvo moramo govoriti o tri uslova koja sam postavio, a to su mirni, ali i racionalni uslovi. Tražimo da se kosovskim vlastima preda Milan Radoičić, tražimo potpisivanje sporazuma i povlačenje pisma bivše premijerke Brnabić, koja je rekla da ne prihvata ni nezavisnost Kosova. Tako da su ova tri uslova racionalna i važna za očuvanje mira, dok su njegovi zahtjevi - mjere koje su napravljene iz očaja i potpuno iracionalne. Ne pozivaju na mir, već su dio agresivne kampanje za nove sukobe, kojima očigledno nije mjesto ni na Kosovu ni u regionu" rekao je Kurti.

Kada je u pitanju požar na kući u naselju Brđane u Sjevernoj Mitrovici, Kurti je rekao da će biti procesuirani svi počinioci koji su umješani u taj incident.

"Policija Kosova je već izjavila da će oni koji su počinili ovaj zločin molotovljevim koktelom bez sumnje biti prpcesuirani pred organima Republike Kosovo“, rekao je premijer.