Ovo nije prvi put...

Ministar lokalne samouprave Kosova Elbert Krasniqi saopštio je da je na kući koju Vlada Kosova gradi u naselju Brđani u Sjevernoj Mitrovici izbio požar, i optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za "izazivanje etničke netrpeljivosti".

Krasniqi je na Facebooku, ne precizirajući na koji način je izazvan požar, naveo da Vlada Kosova najoštrije osuđuje taj čin.

„Vlada Kosova najoštrije osuđuje ovaj čin i ni ovaj ni bilo koji drugi napad ne sprečava stanovnike da se vrate na svoja imanja. Prijetnje, ucjene, teroristički pamfleti ne plaše građane, niti zaustavljaju naš rad na obezbjeđivanju stabilnog stanovanja“, istakao je Krasniqi.

On je za to optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ovaj napad je podsticanje etničke netrpeljivosti koju podstiče Vučić, koji je ostao zatvoren u svojoj propagandi i izgubio kontrolu nad paralelnim strukturama u sjevernom dijelu“, naveo je Krasniqi.

On je rekao da je policijska patrola identifikovala dim u jednoj od kuća koje je izgradila Vlada Kosova, a prema njegovim riječima, požar je ugašen, šteta je sanirana.

"Ovo nije prvi put da ima ovakvih napada, ali nije ni posljednji put da se grade nove kuće", napisao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online