Poslanik PDK

Poslanik PDK Hajdar Beqa uvjeren je da Samoopredjeljenje neće dobiti ni 30 odsto podrške birača na izborima 9. februara, s obzirom na to da je, kako kaže, tokom četvorogodišnjeg mandata u potpunosti izneverila očekivanja grrađana.

Beqa smatra da će Samoopredjeljenje od 9, februara biti dio opozicije.

"Što se tiče Kurtijevih izjava, nemojte ih smatrati ozbiljnim, jer njegov rad ove četiri godine nije bio na visini zadatka. On nije ispunio obećanja koja je dao, a građani su razočarani, jer je on jedini premijer koji nije doneo rezultate. I na lokalnim izborima upućivao je takve pozive, ali je dobio odgovor građana. Odgovor će dobiti i 9. februara koji će ga odvesti tamo gdje mu je mjesto - u opoziciju", rekao je Beqa za Gazetu Blic.

Prema njegovim riječima, Kosovo ima jednog dobrog kandidata za premijera - kandidata PDK Bedrija Hamzu.

"Kurti i drugi iz Samoopredjeljenja žive na zamišljenom Kosovu, a ne na Kosovu na kojem su svakodnevno vidljivi problemi građana", dodao je Beqa.

Naveo je i da je za četiri godine Samoopredjeljenja, Kosovo nazadovalo na unutrašnjem planu i kada su u pitanju spoljna politika i evropske integracije.

"Vlada je podbacila u svim oblastima, i na unutrašnjem planu, u borbi protiv korupcije, u ekonomskom razvoju, borbi protiv inflacije, u oblasti vladavina prava, a stavila je Kosovo i pod sankcije", naveo je Beqa.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic