Do ispunjenja zahtjeva

Tehničko osoblje Skupštine Kosova stupilo je danas u štrajk, a kako su istakli, zahtjev im je povećanje plata na 550 eura, prenosi Klan Kosova.

Zaposleni u Skupštini su poručili da neće prekinuti štrajk dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Predstavnica tehničkog osoblja Nazife Krasniqi rekla je za Ekonomiju onlajn da su štrajkovali zbog niskih plata, pošto već skoro tri godine traže povećanje.

Prema njenim riječima, privatni operater već neko vrijeme ne odgovara na njihove zahtjeve, jer traže da im plata bude 550 eura.

"Danas smo izašli da pokažemo svoje nezadovoljstvo veoma niskim platama. Napravili smo zahtjeve koje imamo tri godine bez prekida, ali operater nam nijednom nije odgovorio niti zakazao termin. Početkom jula napravili smo protest uz upozorenje da ćemo stupiti u štrajk ako se nešto ne preduzme na povećanju naših plata. Imamo veoma male plate, 275 eura, ovdje imamo mjesečne plate. Radimo osam sati, kada je sjednica radimo produženo, ne primamo platu, ne dobijamo novac za putovanje, ne dobijamo hranu", kazala je.

Poručila je da su u svim institucijama plate povećane sem kod njih te da definitivno neće stati dok se zahtjevi ne ispune.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova