Njima to nedostaje

Bivši glavni pregovarač Kosova u dijalogu sa Srbije Avni Arifi smatra da vladajuća stranka Samoopredjeljenje svakodnevno napada predsjednika AAK Ramusha Haradinaja zbog njegovog "dragocjenog iskustva po pitanju sjevera Kosova", što po njegovim riječima, njima nedostaje.

Arifi je na Facebooku naveo da vlast koristi pitanje sjevera Kosova i patriotizma kao glavnu temu za predizbornu kampanju 2025. godine.

“Pokret Samoopredjeljenje je, čini se, odlučio da su patriotizam i sjever glavne teme sa kojima želi da pobjedi na izborima 2025. Oni nisu krivi, jer značajan dio stanovništva Kosova vidi sjever kao uspjeh. To je nešto o čemu treba razmišljati i vrlo je sumnjivo, ali u svim drugim temama, u svim sektorima društva, svi se slažu da vlast nema šta da kaže čak ni za propagandu”, dodaje Arifi.

On postavlja pitanje zašto Haradinaja napadaju baš sada.

“Haradinaj, sa iskustvom koje ima o ovoj temi, posjeduje nešto što oni nemaju ni na jednom nivou, a to ih ometa, posebno kada je većina Kurtijevog kabineta bila dio srpskog sistema. Haradinaj je potomak svih boraca osnivača OVK”, navodi.

Dodaje da je Haradinaj “kriv” što mitrovački scenario nije uspeo u Peći, a to ga je koštalo dvije optužnice u Hagu.

“Poništio je obe optužnice i 40.000 stranica dokaza Srbije, kao i mnoštvo saradnika. Mnogo krvi i žrtvovanja za naciju od samo jedne porodice kosovskih Albanaca, što je učinilo poniznim svakog vojnika američke vojske koji je pročitao njihov dosije. Nema veze što njihovu žrtvu ne cijene oportunisti Samoopredjeljenja, kojima nije ni do nacije”, istriče Arifi.

Navodi dalje da krv nije voda, ali je svijeta.

“Svetost krvi prolivene za naciju nikada ne može biti ukaljana od strane crvenih bandi Samoopredjeljenja ili bilo koga drugog”, zaključuje Arifi.

Izvor: Kosovo Online