Nije održao obećanje

Predsjednik Udruženja penzionera Kosova Nijazi Gashi kaže da premijer Albin Kurti nije održao obećanje da će penzionerima povećati penzije, pa je pozvao penzionere da na predstojećim izborima ne glasaju za njega, piše Front onlajn.

Gashi kaže da se penzioneri osjećaju ignorisanim jer Vlada ne sarađuje.

“Nismo zadovoljni jer nas u kontinuitetu ignorišu i ne sarađuju sa nama, uprkos relevantnim zahtjevima o saradnji i ostvarivanju prava. Ni u kom slučaju nisu komunicirali sa nama i nisu pokazivali znake saradnje, apsolutno su nas ignorisali”, rekao je Gashi.

On poziva sve penzionere da ne glasaju za ovu vladu.

„Pozivam penzionere i sve građane Kosova da više ne glasaju za ovu vlast, jer gora vlada više neće postojati. Već su isprobali taj predizborni trik, povećali penzije i izašli kao spasioci. Pozivam penzionere da ne prihvate taj mamac jer će nakon pobjede, doći loši dani za penzionere”, poručio je on.

Dodaje da penzije ne pokrivaju osnovne troškove života već samo kupovinu lijekova.

“Troškovi života su se utrostručili u odnosu na 2021. godinu, penzije su ostale na istom nivou i jedna trećina penzionera cijelu penziju daje na lijekove, a gdje su ostale potrebe”, upitao je Gashi i naveo da svakodnevno dobija žalbe od penzionera, koji traže protest.

Izvor: Kosovo Online/Frontonline