Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Ardian Gola, reagujući na izjavu predsjednika Alijanse za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja u vezi sa dešavanjima na sjeveru Kosova, kazao je da je situacija na sjeveru u potpunosti rezultat prošlih vlada.

Haradinaj je rekao da "za zaoštrenu situaciju na sjeveru Kosova glavnu odgovornost snosi predsjednik Srbije", dok je vladu premijera Albina Kurtija optužio da stvara "teme za antikosovske akcije Srbije".

Gola je na Facebooku naveo da, ako Haradinaj misli na period prije dolaska Samoopredjeljenja na vlast, onda i on sam ima dio odgovornosti za situaciju na sjeveru.

"Situacija na sjeveru je u potpunosti rezultat politike prošlih vlada, uključujući Haradinaja. Dakle, ako se misli na to vrijeme, on je i sam odgovoran za tu situaciju“, naglasio je Gola.

Ako se Haradinaj poziva na trenutnu situaciju, Gola tvrdi da je to pogrešna percepcija.

"Haradinaj je očigledno neinformisan jer je došlo do niza plodonosnih pomaka u funkciji normalizacije građanskog života“, naveo je Gola.

Poslanik Samoopredjeljenja je naglasio da na sejveru Kosova "nikada nije bila bolja situacija".

"Biće i bolje od ovoga, ali tek kada se srpski sugrađani, tačnije njihovi politički predstavnici, otrgnu od Vučićeve srpske i autodestruktivne politike i zajedno sa drugim zajednicama doprinesu izgradnji zemlje u okviru ustavnog okvira", navodi.

Gola je napomenuo i da se slaže sa Haradinajevim zaključkom o međusobnom priznanju kao rješenju sa Srbijom, ali smatra da ranija politika Kosova, osim politike Samoopredjeljenja, nije bila ispravna za postizanje ovog cilja.

Izvor: Kosovo Online