Poseban dan

Premijer Kosova Albin Kurti, napisao je u nedjelju na platformi "X" da je ponosan što vodi najdemokratskiju državu u regionu. Ovu izjavu dao je povodom Međunarodnog dana demokratije.

"Sa više od polovine svjetske populacije koja glasa u preko 80 zemalja na svih šest naseljenih kontinenata, 2024. godina pokazuje koliko je čovječanstvo napredovalo u ostvarivanju ideala demokratskog društva. Ipak, na ovogodišnji Međunarodni dan demokratije, naš posao još uvijek nije završen. Sjetimo se koliko smo se borili da dođemo do ove tačke – i koliko još moramo da se borimo da zaštitimo demokratije svijeta od dvostruke pretnje autoritarizma iznutra i agresije spolja", rekao je Kurti.

On je dodao da je, kao premijer Republike Kosovo, "ponosan što vodi najdemokratskiju zemlju u našem regionu, kao i jednu od najbrže napredujućih demokratija na svijetu".

"Na ovaj poseban dan, potvrđujem posvećenost naše države da ostane uz naše demokratske partnere i saveznike širom svijeta – kako bismo zajedničkim snagama osigurali da vladavina naroda, od naroda i za narod, ne bude izgubljena“, zaključio je Kurti.