Spremni za izbore!

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Anton Quni izjavio je da je ova partija spremna za izbore 9. februara i da će pobjediti, prenosi Koha.

Quni ističe da je LDK, na osnovu anketa, ali i komunikacije na terenu, uspjela da povrati biračko tijelo koje je zbog liste Guxo izgubila na izborima 2021. godine.

„Gotovo da se to biračko tijelo vratilo u Demokratski savez Kosova. Ankete, rezultati, svakodnevna komunikacija to govori, kao što vi novinari i mi iz politike uspevamo da dobijemo poruke o tome šta se dešava u odnosima predsjednika i vlade, to razumeju i građani. Bila je to kratkotrajna bliskost u koju su građani vjerovali“, rekao je on.

Quni navodi da će LDK, kao pobjednik izbora, biti spreman za postizborne koalicije.

„Sve naše dosadašnje pripreme su bile transparentne. Svesni smo da nijedna politička partija ne može sama da izgradi vladu. Koja god partija bude pobjednik, biće prinuđena da formira koaliciju. Ovo je pitanje koje još nije otvoreno kao tema, ali za mene lično, pošto vjerujem u ovaj program koji smo izradili, partnerska partija poslije izbora, koja je spremna da sarađuje u okviru ovog programa, ispunjava preduslove da razgovaramo o izgradnji koalicije”, rekao je Quni.

Poslanik LDK ističe da vladajući program stranke u kojoj radi jača suverenitet Kosova i otvara put euroatlantskim integracijama.

„Na vrijeme smo započeli unutrašnje reforme. Sada imamo stabilnu strukturu na Kosovu, imamo i stabilnu strukturu u egzilu. Postoji stalna i svakodnevna komunikacija, koja se bavi temama od posebnog i zajedničkog interesa. Takođe, dugo smo radili na izradi programa upravljanja koji smo javno objavili. Riječ je o 100 različitih projekata iz različitih oblasti koje je osmislilo 28 grupa sa mnogo stručnjaka, profesionalizma, stručnosti i iskustva. Ovaj program obezbjeđuje građanima Kosova, počev od suvereniteta, funkcionalnost institucija na cijeloj teritoriji Kosova, uspostavljanje odnosa sa strateškim partnerima i utire put euroatlantskim integracijama“, naglašava Quni.

Izvor: Kosovo Online/Kosova Press/Koha