Zahtjevamo osudu međunarodnog faktora

Ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz izjavila je da su mjere Srbije koje je juče izložio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić „očajnički pokušaj da se sabotira nezavisnost Kosova“ i zatražila od međunarodne zajednice da osude ovakve agresivne stavove.

„Izjava o proglašenju svih institucija na Kosovu nelegalnim je očajnički pokušaj da se sabotira nezavisnost Kosova. Cilj je da se spreči normalizacija odnosa između Kosova i Srbije, očuvaju tenzije u regionu, spreče integracioni procesi, u punoj sinhronizaciji i sa interesima Rusije“, navela je Donika Gërvalla-Schwarz na svom Facebook nalogu.

Ocjenjujući da je Kosovo danas jače nego ikada ranije zato što je između ostalog država sa najkonsolidovanom demokratijom i zemlja sa najvećim ekonomskim rastom u regionu, Gërvalla-Schwarz je pozvala međunarodnu zajednicu da reaguje.

„Pozivamo međunarodne faktore da jasnim jezikom i ustaljenim stavovima osude agresivni i neprijateljski pristup, ponašanje i jezik Aleksandra Vučića prema Republici Kosovo“, zaključila je Donika Gërvalla-Schwarz.

Izvor: Kosovo Online