Aktuelna dešavanja

Demokratska partija Kosova održala je juče sastanak Predsjedništva na kome se razgovaralo o aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji, a jedan od zaključaka jeste da su Kosovu hitno potrebni nova vlada i premijer.

Predsjednik PDK Memli Krasniqi izjavio je da je na osnovu situacije u kojoj se Kosovo danas nalazi najprikladnije da zemlja ima novu vladu, kako je naglasio, kredibilnu, sposobnu i odgovornu.

Takođe, u saopštenju PDK kaže se da je Krasniqi upoznao članove Predsjedništva sa svim pripremama koje se vrše u mobilizaciji svih struktura, unutar i van Kosova.

U međuvremenu, kako se navodi, kandidat za premijera Bedri Hamza upoznao je članove Predsjedništva sa radom na sastavljanju programa i ponude PDK za izbore 9. februara.

"Članovi Predsjedništva Demokratske partije Kosova dali su punu podršku kandidatu za premijera Bedri Hamzi u vezi sa njegovim radom i programom vlasti. Demokratska partija Kosova će 9. februara 2025. godine na novim parlamentarnim izborima u zemlji, preko svog kandidata Bedri Hamze, njegove programske ponude i liste kandidata za poslanike, dati zemlji novu Vladu koja vraća državu na put razvoja i evroatlantskih integracija“, naglašava se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online