Premijer Kosova

Premijer Albin Kurti kazao je da Srbija, u saradnji sa Rusijom, priprema nove prijetnje i ultimatume prema Kosovu.

Kurti je u tekstu na Facebooku, nabrajajući navodne zločine Srbije u ratu na Kosovu, rekao da i pored dokaza, to ne sprečava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo preti.

„Vučić, u koordinaciji sa Rusijom, priprema nove prijetnje i ultimatume Kosovu zbog masovnih grobnica“, napisao je Kurti.

Kurti je dodao da Srbija spava na masovnim grobnicama od genocida na Kosovu. On je, iznoseći brojke, rekao da je Srbija izabrala suprotnu stranu izvinjenja, ponavljajući pretnje i ultimatume. Kurti je rekao da Srbija sve to radi u bliskoj saradnji i koordinaciji sa Rusijom.

„Stravične zločine koje je Srbija počinila na Kosovu prije 25 godina Rusija danas ponavlja u Ukrajini i imaju za cilj da se vrate u region Balkana. Pristup vlasti u Srbiji prema Kosovu je veoma depresivan. U početku su nekažnjivost i propagandne kampanje normalizovane. Sada imaju za cilj da normalizuju paravojne i terorističke napade (Banjska, 24. septembar 2023), pretnje i ultimatume, koji se pravdaju lažnim vijestima i kampanjama dezinformacija, pred očima demokratskog svijeta“, napisao je Kurti.

On je rekao da se Kosovo ne plaši prijetnji.

„Danas je Kosovo jače nego ikada ranije, ne plaši se prijetnji. Štitimo sve naše građane i njihove slobode i prava, teritorijalni integritet i državni suverenitet naše zemlje, demokratski i socio-ekonomski napredak našeg naroda i institucija. Međutim, ovo što se trenutno dešava pokazuje koliko je Srbija daleko od demokratskih i ljudskih vrijednosti i koliko ostaje sa genocidom počinjenim 90-ih godina“, zaključio je Kurti.

Izvor: Kosovo Online